Gesprekken over samenwerking tussen Kindervakantieland en Het Vergeten Kind - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 02 sep 2017 om 18:48 uur - Laatste update: 02 sep 2017 om 18:49 uur

Gesprekken over samenwerking tussen Kindervakantieland en Het Vergeten Kind

Geschreven door (volgen?)

Stichting Kindervakantieland en stichting Het Vergeten Kind zijn in gesprek over hoe zij elkaar mogelijk kunnen versterken in de toekomst. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.

Vorige week donderdag werd bekend dat Het Vergeten Kind het voornemen heeft om een huis te bouwen in Almere.

“Het op de Kemphaan gevestigde Kindervakantieland heeft een vergelijkbare doelstelling als Het Vergeten Kind, maar dan lokaal”, aldus het college in de brief.

Versterken

Om Kindervakantieland niet te belemmeren in het uitvoeren van hun doelstemming zijn er gesprekken gevoerd tussen het college en de twee stichtingen. Volgens het college is de uitkomst hiervan dat beide partijen afspraken maken hoe ze elkaar zouden kunnen versterken bij een eventuele komst van Het Huis van Het Vergeten Kind naar Almere.

Het Vergeten Kind zoekt een perceel van ongeveer 5 hectare in een bosrijke rustige omgeving wat afgesloten moet kunnen worden van de omgeving. Het bosgebied in Almere Hout zou één van de opties zijn volgens het college.

De kosten van het huis worden gefinancierd door donateurs en sponsoring. Hiervoor zal er nog een landelijke wervingscampagne worden opgezet in samenwerking met de VriendenLoterij.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.