[Foto's] Beweegtuin voor ouderen en kinderen in aanbouw in Almere Buiten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 22 sep 2017 om 11:14 uur - Laatste update: 22 sep 2017 om 11:14 uur

[Foto’s] Beweegtuin voor ouderen en kinderen in aanbouw in Almere Buiten

Geschreven door (volgen?)

Om ouderen op een plezierige manier uit te dagen om te blijven bewegen, komt in Almere Buiten een speciale beweegtuin te staan voor kinderen en senioren. De bouw werd deze week ondersteund door Tineke Schouten, de ambassadrice van het project, en een groep enthousiaste senioren uit de buurt.

De beweegtuin, genaamd ‘Speelwerken’, is een initiatief van Voltaren in samenwerking met de gemeente Almere. Leerlingen van lokale basisscholen werd gevraagd om hun ideeën voor de beweegtuin aan te leveren. Deze ideeën zijn gebruikt als basis voor het uiteindelijke ontwerp.

Tineke Schouten, ambassadrice van Speelwerken: “Op jaarbasis sta ik maar liefst honderd keer op het podium. Ik weet dus als geen ander hoe belangrijk het is om fit te blijven. Als ik niet aan het werk ben, breng ik het liefste tijd door met mijn vijf kleinkinderen. Samen spelen en dollen is niet alleen heel leuk, maar geeft me ook een extra portie beweging. Bij Speelwerken komt alles samen: gezellige momenten met mijn kleinkinderen en samen in beweging komen. En dat in mijn eigen stad! Ik draag het initiatief dan ook een heel warm hart toe.”

Speelwerken wordt op komende woensdag om 11.30 uur feestelijk geopend aan de speelweide van de Genevestraat in Almere Buiten.

Foto’s


Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.