GroenLinks wil detectiesysteem voor vuurwerk in Almere - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 okt 2017 om 09:24 uur - Laatste update: 11 okt 2017 om 09:24 uur

GroenLinks wil detectiesysteem voor vuurwerk in Almere

Geschreven door (volgen?)

(Impressiefoto)

GroenLinks in Almere wil dat de gemeente Almere dit jaar gaat werken met een detectiesysteem om locaties te kunnen achterhalen waar op dat moment vuurwerk wordt afgestoken.

“Natuurlijk begrijpen we dat het afsteken van vuurwerk een feestelijke traditie is. We zien echter ook dat er steeds meer aandacht komt voor de problemen en dat het maatschappelijk debat rond het afsteken van vuurwerk toeneemt”, vertelt Jessica Kips namens GroenLinks.

De partij vraagt al jaren aandacht voor de problemen rond het afsteken van vuurwerk tijdens de jaarwisseling, zo start de landelijke GroenLinks elk jaar een meldpunt van vuurwerkoverlast.

Het afsteken van van vuurwerk veroorzaakt ieder jaar bij mensen en dieren veel overlast: er gebeurden afgelopen jaarwisseling er bijna 500 ongelukken met vuurwerk. Volgens het Verbond van Verzekeraars was er in Nederland in totaal zo’n 13 miljoen euro aan schade tijdens Oud en Nieuw. De (nationale) Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat daarom op grote schaal onderzoek doen naar vuurwerk.

Resultaten op de politieke agenda

GroenLinks Almere roept in een motie het college van Almere op de uitkomsten van het onderzoek van de Onderzoeksraad voor Veiligheid op de agenda van de raad te zetten en met voorstellen te komen wat we in Almere zouden kunnen doen om de overlast van (knal)vuurwerk terug te dringen.

Ook ziet GroenLinks graag dat Almere tijdens de jaarwisseling van 2017-2018 gebruik maakt van het vuurwerk detectie systeem: dit systeem detecteert snel, effectief én met grote precisie de afsteeklocatie van vuurwerk. Kwetsbare gebieden in Almere kunnen met dit systeem eenvoudig in de gaten worden gehouden.

De motie van GroenLinks komende donderdag worden besproken tijdens de politieke markt op het stadhuis.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.