JOVD'ers veranderen zebrapad in gaybrapad in kader van Coming-Outdag - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 11 okt 2017 om 12:30 uur - Laatste update: 11 okt 2017 om 12:30 uur

JOVD’ers veranderen zebrapad in gaybrapad in kader van Coming-Outdag

Geschreven door (volgen?)

(foto aangeleverd)

Leden van  JOVD Flevoland (jongerenorganisatie VVD) hebben dinsdagavond het zebrapad bij het Flevoziekenhuis veranderd in een zogenoemde ‘gaybrapad’. 

Het speciale zebrapad is gemaakt met krijt-spuitbussen en zal na enkele dagen weer verdwijnen.

We doen dit voornamelijk om aandacht te vestigen op de positie van homo’s in de stad. Zolang er in Nederland nog steeds geweld tegen homoseksuelen is blijft dit nodig“, vertelt Rik Nijhuis (voorzitter JOVD Flevoland).

Permanent gaybrapad

Eerder werd er door de gemeente gekeken naar de mogelijkheden voor een permanent regenboogpad in Almere, maar vanwege de hoge kosten (10.000 euro) werd daarvan afgezien.

De JOVD’ers hebben begrip voor de keuze van de gemeente: “het is logisch dat de gemeente hier geen tienduizend euro aan willen uitgeven, maar het is ook in 2017 wel belangrijk dat we aandacht blijven besteden aan homo-acceptatie.

Lees ook: Regenboogvlag gehesen in kader van Coming-Outdag || [Column] Uit de kast

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.