Politie Almere blijft aangiftes weigeren, VVD opent meldpunt - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 27 okt 2017 om 17:04 uur - Laatste update: 27 okt 2017 om 17:04 uur

Politie Almere blijft aangiftes weigeren, VVD opent meldpunt

Geschreven door (volgen?)

Al jaren blijkt dat de politie in Almere weigert om aangiftes op te nemen, nu heeft de VVD in Almere een meldpunt geopend waar inwoners hun verhaal kunnen delen over hun ervaring met de politie omtrent de weigering van hun poging om aangifte te doen.

Na herhaaldelijke aandacht blijven ons berichten bereiken van inwoners die in verschillende situaties geen aangifte konden doen”, aldus de VVD.

Onacceptabel

Fractieassistent Ulysse Ellian noemt het onacceptabel: “De VVD in Almere lanceert daarom een meldpunt en roept inwoners op om hun verhaal met ons te delen.

De afgelopen jaren hebben wij herhaaldelijk bij besprekingen in de gemeenteraad van Almere aangegeven dat burgers altijd aangifte moeten kunnen doen en dat wij er van uitgaan dat aangiftes serieus worden genomen. Dit blijkt nog steeds niet het geval”, aldus Ulysse Ellian.

Daarom lanceren wij een aangiftemeldpunt. Langs deze weg vragen wij aan inwoners om hun ervaringen met ons te delen over het doen van aangifte bij de politie.

Ingewikkelde cijfers

Wij willen nu weten of burgers in Almere echt altijd aangifte kunnen doen. Met ingewikkelde cijfers en vragen komt die duidelijkheid niet. Daarom vragen wij nu middels een meldpunt aan inwoners om hun ervaringen met ons te delen over het doen van aangifte“, vertelt Ellian verder.

Alle verhalen van inwoners zullen worden gelezen. Vervolgens gaat de Almeerse VVD nogmaals het aangiftebeleid van de politie op de agenda zetten.

Meldingen kunnen worden gemaakt via deze website »

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.