Gemeente Almere gaf ruim 4.5 miljoen euro uit aan 30 inhuurkrachten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 31 okt 2017 om 13:32 uur - Laatste update: 31 okt 2017 om 13:32 uur

Gemeente Almere gaf ruim 4.5 miljoen euro uit aan 30 inhuurkrachten

Geschreven door (volgen?)

De gemeente Almere gaf in 2016 ruim 4.5 miljoen euro uit aan in totaal 30 externe ambtenaren. Zij vallen onder de term ‘grootverdieners’ die vorig jaar door de gemeente zijn ingehuurd.

De cijfers zijn afkomstig uit antwoorden op schriftelijke vragen die de PVV eerder stelde na een artikel in het AD over ambtenaren die door gemeenten worden ingehuurd en daarvoor een grotere vergoeding ontvingen dan die van een minister.

Marktconforme vergoeding

Bovenaan de lijst van externe ambtenaren die zijn ingehuurd door de gemeente Almere staat een directeur die een vergoeding van in totaal 259.200 euro ontving. De lijst wordt afgesloten met een technisch medewerker die een totale vergoeding van 113.577,44 euro heeft ontvangen.

De persoon die bovenaan de lijst staat was werkzaam als directeur voor de Stafdienst Bedrijfsvoering. De vergoeding bestaat volgens het college uit het uurtarief van de persoon welke gelijk staat aan een marktconforme vergoeding op basis van de zwaarte van de functie.

Omdat het niet zeker was of de functie voor langere tijd vervuld zou moeten worden, is er gekozen om de persoon in te huren in plaats van deze voor langere tijd in dienst te nemen.

Het college zegt in de toekomst niet te kunnen garanderen dat er geen externe ambtenaren zullen worden ingehuurd tegen vergelijkbare vergoedingen omdat er bij de gemeente ook bijvoorbeeld functies zijn die tijdelijk vervuld moeten worden.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.