Burgemeester Weerwind op dienstreis naar Slovenië - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 08 nov 2017 om 15:12 uur - Laatste update: 08 nov 2017 om 15:12 uur

Burgemeester Weerwind op dienstreis naar Slovenië

Geschreven door (volgen?)

Foto: Almere Nieuws

Om de zichtbaarheid van Almere en de Floriade te vergroten en de stad te profileren als stad die concrete stappen zet in de transitie naar een circulaire economie, zal burgemeester Weerwind deelnemen aan een conferentie die Eurocities organiseert in de Sloveense stad Ljubljana.

Dat maakte de gemeente woensdagochtend bekend.

Sinds 2011 is Almere een geassocieerd lid van de Europese netwerkorganisatie Eurocities: dit netwerk bestaat uit meer dan 140 steden in heel Europa.

‘Circular cities’

Het thema van de conferentie is ‘Circular cities’ (circulaire steden). De stad Ljubljana en de Eurocities willen een debat met deelnemers aangaan over de rol van de steden in de transitie naar een circulaire economie.

Tijdens de conferentie wordt tevens ook de winnaar van de Eurocities Award voor innovatie bekend gemaakt: Almere is daarin met het project ‘van waterplanten tot papier’ één van de kandidaten.

De conferentie vindt plaats van 15 tot en met 17 november.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.