Schriftelijke vragen PVV over terreurverheerlijkers leiden tot strengere afspraken - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 nov 2017 om 16:32 uur - Laatste update: 14 nov 2017 om 16:32 uur

Schriftelijke vragen PVV over terreurverheerlijkers leiden tot strengere afspraken

Geschreven door (volgen?)

Foto: SBS/Undercover In Nederland

De schriftelijke vragen die de PVV vorige maand stelde over terreurverheerlijkers die kwamen spreken bij de Ar-Raza moskee in Almere, hebben geleid tot strengere afspraken tussen het college en moskeebesturen.

Volgens het college zijn de strengere afspraken gemaakt vanuit openheid en transparantie met elkaar. Zo zal er in de toekomst afstemming moeten plaatsvinden met de gemeente wanneer er buitenlandse sprekers worden uitgenodigd die (mogelijk) als omstreden kunnen worden omschreven.

Het college was niet op de hoogte van de komst van de predikers naar de moskee in Tussen de Vaarten waardoor geen afstemming mogelijk was. “Dit is in dit geval niet gebeurd en burgemeester en wethouder hebben het moskeebestuur hierop aangesproken“, aldus het college in haar beantwoording op de schriftelijke vragen van de PVV.

Bijeenkomst

In oktober vond er in de moskee een bijeenkomst plaats met sprekers die de terrorist Mumtaz Qadri verheerlijken. Qadri is een Pakistaan die in 2011 Salman Taseer (gouverneur van de Punjabi-provincie) vermoordde omdat Taseer het onder andere opnam voor een christelijke vrouw die er van werd beschuldigd de koran te hebben ontheiligd.

Qadri werd in Pakistan ter dood veroordeeld en in februari dit jaar opgehangen. Qadri wordt door vele moslims als martelaar gezien omdat hij gestreden zou hebben tegen belediging van de islam.

Geen aantoonbare band met extremisme

Volgens het college heeft de burgemeester navraag gedaan bij de moskee waaruit is gebleken dat er geen aantoonbare band is tussen de uitgenodigde sprekers/lofzangers en extremisme.

Dat laat onverlet dat over de aard en inhoud hiervan verschillend kan worden gedacht in de stad. Uitlatingen die haaks staan op onze waarden en normen keuren wij volstrekt af. Ons college vindt het van belang daarover in gesprek te blijven met inwoners, instellingen en gemeenschappen“, aldus het college die de mening met de PVV deelt dat radicalisering tegen moet worden gegaan.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.