PVV stelt schriftelijke vragen over halalvoedsel op schoolkamp Baken Stad College - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 01 dec 2017 om 16:20 uur - Laatste update: 01 dec 2017 om 16:20 uur

PVV stelt schriftelijke vragen over halalvoedsel op schoolkamp Baken Stad College

Geschreven door (volgen?)

De PVV in Almere heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan het college over de keuze voor leerlingen van het Baken Stad College om tijdens schoolkamp halalvoedsel te eten of het alternatief: een boterham met hagelslag.

De PVV is benaderd door bezorgde ouders van kinderen die via een app berichten vernamen dat er tijdens het kamp uitsluitend halalvoeding voor het avondeten werd gereserveerd aan kinderen. Een alternatief was er niet. Dan moest er maar een brood met hagelslag worden gegeten“, aldus de PVV.

De partij vindt het onacceptabel en eist van het college dat de schoolleiding terecht gewezen wordt.

Schriftelijke vragen

De PVV wil van het college weten of zij bekend is met het verhaal en of zij het met de partij eens is dat het onacceptabel is dat de leerlingen gedwongen worden om halalvoedsel te eten.

Ook heeft de partij het college gevraagd of zij bereid is om aan de schooldirectie over te brengen dat een Nederlandse school in Almere geacht wordt leerlingen die meegaan op kamp ook gewoon Nederlands avondeten aan te bieden.

Tot slot wil de PVV nog weten of het college het met de partij eens is dat de handelswijze van de school haar autochtone leerlingen discrimineert ten opzichte van islamitische leerlingen.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.