"Almere Deze WEEK partijdig genoemd na uitgave nepkrantje door gemeente Almere" - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 07 dec 2017 om 13:15 uur - Laatste update: 07 dec 2017 om 13:15 uur

“Almere Deze WEEK partijdig genoemd na uitgave nepkrantje door gemeente Almere”

Geschreven door (volgen?)

Foto door: Almere DEZE WEEK

De lokale krant Almere Deze WEEK krijgt van zowel voor- als tegenstanders van de Floriade het verwijt dat de krant partijdig is nadat de gemeente Almere een nepkrantje verspreidde met daarbij de naam- en het logo van de krant.

De nep-promotiekrant over de Floriade die de gemeente vorige week uitgaf, alsof het een uitgave van Almere DEZE WEEK betrof, bracht de uitgever van deze krant daarom ernstig in verlegenheid. Het suggereert dat de redactie inderdaad partijdig is. Wij waren daar zeer ontstemd over“, schrijft de redactie van Almere Deze WEEK op haar website.

“Eenmansactie”

De gemeente liet in een reactie weten dat het een eenmansactie betrof en sloot daarna de oogkleppen weer.

Deze krant vindt die uitleg te mager. Veel lezers stellen dat het een vooropgezet plan van de gemeente geweest moet zijn“, aldus Marcel Beijer en Robert Mienstra (redactieleden).

Onder andere zegt de redactie van de krant dat er meerdere mensen betrokken bij geweest moéten zijn doordat er bijvoorbeeld iemand is geweest die het logo heeft gekopieerd, iemand is geweest die de krant heeft gedrukt en iemand die de inhoud heeft geschreven waardoor het geen eenmansactie geweest kán zijn.

Wij vinden dat de zoveelste misser van de gemeente Almere“, aldus Beijer en Mienstra.

 

Schriftelijke vragen

De PVV in Almere heeft inmiddels schriftelijke vragen gesteld over de kwestie.

Zo wil de partij weten wie er verantwoordelijk is voor de uitgave en of het college bereid is om alle correspondentie over de uitgave met de gemeenteraad te delen. Ook wil de partij weten hoeveel euro de ‘speciale propaganda-uitgave‘ heeft gekost.

Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.