Mogelijk hotel en bioscoop in centrum Almere Buiten - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 dec 2017 om 16:07 uur - Laatste update: 13 dec 2017 om 16:07 uur

Mogelijk hotel en bioscoop in centrum Almere Buiten

Geschreven door (volgen?)

Er komt mogelijk een hotel en een bioscoop in het centrum van Almere Buiten. Volgens het college van B&W wordt er momenteel gekeken naar de economische haalbaarheid van de plannen.

Volgens het college zou het gaan om een middelgrote bioscoop wat qua omvang vergelijkbaar is met één derde van de huidige bioscoop in Almere Stad met daarin 6 bioscoopzalen.

Het hotel zou een hotel moeten worden voor zowel zakelijke als toeristische gasten. In totaal zouden er 150 kamers beschikbaar moeten zijn in het hotel.

Plannen hard maken

Op basis van aangeleverde rapporten die het college heeft ontvangen nadat er verschillende onderzoeken hebben plaatsgevonden, is het college bereid om ruimte te geven om de plannen van het hotel verder uit te werken en hard te maken.

Voor wat betreft het bioscoopinitiatief is het college nog niet overtuigd: om die reden wordt er aanvullend onderzoek te laten uitvoeren. De resultaten hiervan worden begin 2018 verwacht.


Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.