Tijdelijk BOA's vanuit gemeente op de stadsbussen - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 22 dec 2017 om 10:57 uur - Laatste update: 22 dec 2017 om 10:58 uur

Tijdelijk BOA’s vanuit gemeente op de stadsbussen

Geschreven door (volgen?)

De gemeente Almere gaat tijdelijk buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) inzetten op de stadsbussen in Almere om de veiligheid te vergroten. Dat heeft burgemeester Weerwind donderdagavond toegezegd tijdens de politieke markt op het stadhuis.

Keolis meldde eerder dat toezichthouders nog niet zijn beëdigd waardoor de toezichthouders minder bevoegdheden hebben: zo kunnen zij geen proces verbalen uitschrijven.

Eerder deze week legden buschauffeurs spontaan het werk neer op station Almere Centrum om aandacht te vragen over de gang van zaken: zij krijgen geen plaspauzes, er worden geen uitzendkrachten ingezet waardoor er mensen onbedoeld in de WW zitten en de veiligheid in de bussen.

Op dit moment zijn er slechts 3 toezichthouders van Keolis werkzaam op de bussen. Er is inmiddels afgesproken dat in de tweede week van januari 19 van de 43 toezichthouders aan het werk moeten zijn.



Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsen



Houd er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.