Keolis zet extra bussen in op traject Parkwijk - Almere Poort - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 10 jan 2018 om 13:32 uur - Laatste update: 10 jan 2018 om 13:34 uur

Keolis zet extra bussen in op traject Parkwijk – Almere Poort

Geschreven door (volgen?)

Busvervoerder Keolis zet sinds deze week extra busritten in op het traject Station Parkwijk via busstation ’t Oor naar station Almere Poort, hierbij wordt er ook een stop gemaakt bij de halte Gooisekant.

Na de start van het busvervoer op 10 december bleek dat de R-net streeklijnen 322 en 323 tijdens de spits vaak overvol waren: hierover kwamen niet alleen klachten binnen door reizigers, maar ook tot chauffeurs.

Klachten

“Op basis van de informatie over aantallen reizigers, die beschikbaar was tijdens de aanbesteding, zou er voldoende capaciteit voor alle reizigers moeten zijn. In de huidige situatie blijkt echter, dat er meer reizigers gebruik maken van deze lijnen.”, aldus Hanneke Ruiter (woordvoerder van Keolis Nederland).

“Tevens hebben wij het idee dat reizigers het alternatieve traject naar Poort, via metrolijn M4 nog niet hebben gevonden. Daarom bieden wij de komende maanden een oplossing met extra ritten tijdens de ochtendspits”, vertelt Ruiter.

De inzet van extra busritten op bovengenoemd traject is volgens Keolis een tijdelijk project dat in april zal worden geëvalueerd.Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.