Nieuw jasje, logo en features op Almere Nieuws - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 13 aug 2016 om 13:46 uur - Laatste update: 13 aug 2016 om 13:47 uur

Nieuw jasje, logo en features op Almere Nieuws

Geschreven door (volgen?)

Afgelopen tijd is er achter de schermen hard gewerkt aan de website van Almere Nieuws. Zo heeft de website een nieuw jasje gekregen, is er een nieuw logo en zijn er een aantal nieuwe features op Almere Nieuws. Dit alles is zaterdag live gegaan.

In dit artikel vertellen wij je meer over de veranderingen die er zijn doorgevoerd.

Nieuw jasje

Almere Nieuws houdt er van om met de tijd mee te gaan, zo ziet de website van Almere Nieuws er nu totaal anders uit. De homepage bestaat uit een pagina van kolommen gebaseerd op het laatste nieuws. Zodra je op de voorpagina naar beneden scrollt, laden er automatisch meer artikelen.

Nieuw logo

Het oude logo stamt af uit het jaar 2013. Weliswaar veranderen we het logo bijvoorbeeld met bevrijdingsdag naar ‘rood, wit blauw’ maar de opzet bleef al die tijd hetzelfde.

Nu is er gekozen voor een strakker en veel simpeler logo.

Nieuwe logo:

logo_almerenieuws_website_2016

Oude logo:

contract_logo

Nieuwe features

Op basis van de wensen van onze lezers en onszelf hebben we een aantal nieuwe functies toegevoegd aan de website.

Nieuw reactie-systeem

Zo heeft het oude reactie-systeem plaats gemaakt voor een reactie-systeem dat via Facebook werkt.

Hiervoor is gekozen omdat het voor het systeem te zwaar was om alle reacties te plaatsen en uit het systeem op te halen. Zo zijn er sinds het bestaan van Almere Nieuws in 2013 ruim 38.000 reacties geplaatst waarvan er 18.000 zijn afgekeurd omdat deze in strijd waren met de huisregels.

Door het telkens inladen van de reacties bij een artikel wanneer een lezer een pagina bezocht, was het gevolg dat de server te druk werd bezocht. Hierdoor was bijvoorbeeld de ‘even geduld aub’-pagina te zien.

Foto of artikel insturen

Ben je getuige geweest van een actualiteit en wil je deze graag met ons delen, of heb je een mooie weerfoto gemaakt? Dan is het mogelijk om deze in te sturen naar de redactie. Ook is het mogelijk om een artikel in te sturen welke rechtstreeks bij de redactie terecht komt.

Heb jij een idee?

Wanneer je een idee hebt voor de website van Almere Nieuws kun je deze melden bij de redactie via de contactpagina.

Categorie:
Redactieblog
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.