Redactioneel: in actie voor Free a Girl - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 14 apr 2017 om 17:30 uur - Laatste update: 14 apr 2017 om 17:37 uur

Redactioneel: in actie voor Free a Girl

Geschreven door (volgen?)

Op dinsdag 16 mei 2017 laat ik mij 12 uur lang opsluiten in een hokje van 2 bij 1 meter voor de actie ‘Free A Girl’: een actie waarbij men geld kan doneren (dat kan nu al!) om meisjes in India die gedwongen worden tot prostitutie en daarbij in een hok van 2 bij 1 meter worden opgesloten, te bevrijden. Ook zal van de ontvangen donaties medische zorg, opvang en traumaverwerking worden verleend.

Waarom ik mee doe? Ik hou enorm van de vrijheid en van de ruimte: als voorbeeld vermijd ik al de rij bij de kassa in de supermarkt door met de zelfscanner aan de gang te gaan en als ik zie dat de bus vol is, pak ik de volgende bus. Door vervolgens 12 uur lang in een hokje van 2 bij 1 meter te zitten laat ik merken dat ik daarvoor even mijn vrijheid opgeef en om deels te ervaren hoe de meisjes in India zich moeten voelen.

Toen de initiatiefnemers van de Free A Girl-actie in Almere, het team achter de app Horeca-Events036, mij vroegen om deel te nemen aan de actie was ik dan ook al vrij snel overtuigd om ja te zeggen. Samen met nog een aantal enthousiaste deelnemers zal ik mij die week vrijwillig laten opsluiten bij Brasserie Julia in Almere Haven.

Doneren kan nu al via de actiepagina van Free A Girl. Er geldt geen minimum donatiebedrag: elke euro is welkom.

Max Joling – Eindredacteur Almere Nieuws

Categorie:
Redactieblog
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.