11-jarige Yannick uit Tussen de Vaarten mag dansen in Hollywood - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 28 nov 2016 om 11:53 uur - Laatste update: 28 nov 2016 om 11:53 uur

11-jarige Yannick uit Tussen de Vaarten mag dansen in Hollywood

Geschreven door (volgen?)

De 11-jarige Yannick Buitenweg uit Tussen de Vaarten mag volgend jaar meedoen aan de World Championship of Performing Arts (WCOPA) in Hollywood in de categorieën Dance Hiphop/Funk en Dance Open Junior.

Almeerse Kei

Afgelopen vrijdag kreeg Yannick nog uit handen van burgemeester Weerwind een kinderlintje uitgereikt voor zijn bijzondere prestaties.

Zo bemachtigde de talentvolle Almeerder afgelopen zondag nog de eerste plaats in UDO Battle Advanced in Uitgeest waar hij meedeed aan de categorie tot en met 14 jaar.

WCOPA

De kampioenschappen kunnen gezien worden als Olympics van verschillende podiumkunsten als dans, zang, acteren, modelling en andere kunsten. In juli worden deze kampioenschappen voor de 21ste keer gehouden in Hollywood.

Net zoals bij de Olympische Spelen zullen de deelnemers uit 52 verschillende landen strijden voor het goud waarbij ook een professionele jury afkomstig van verschillende delen uit de hele wereld bij zijn.

Doordat Yannick is geselecteerd als finalist, mag hij meedoen aan verschillende bootcamps die worden gegeven door verschillende choreografen. Ook maakt hij kans op een beurs voor een dansopleiding.

Sponsoren

Voordat Yannick kan deelnemen aan de kampioenschappen, zoekt hij nog naar sponsoren om alles te kunnen realiseren. Zo is er een bedrag nodig om de inschrijving te kunnen betalen, maar ook de outfits tijdens de kampioenschappen, het hotel en zijn vliegticket.

Mogelijke geïnteresseerden voor de sponsoring kunnen zich melden via onze redactie, om de geïnteresseerden in contact te brengen met de ouders van Yannick.

Categorie:
Sport
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto's en video's. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.