[Foto's] Deelnemers trotseren hitte tijdens Almere City Run - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 19 jun 2017 om 10:32 uur - Laatste update: 19 jun 2017 om 10:32 uur

[Foto’s] Deelnemers trotseren hitte tijdens Almere City Run

Geschreven door (volgen?)

Ondanks het tropische weer is de Almere City Run afgelopen zondag toch goed verlopen. Ruim 3000 lopers legden verschillende parcours af door verschillende delen van Almere Stad, zo was de jeugd in de ochtend als eerst aan de beurt tijdens de 1,8 kilometer, gevolgd door de 4 kilometer, 7 kilometer, 14 kilometer en tot slot de 21 kilometer.

Winnaar van de halve marathon (21 kilometer) is de Lelystedeling Gayri Hawery die met een tijd van 1 uur, 12 minuten en 3 seconden over de finish kwam. Bij de halve marathon voor vrouwen won de Leidse Mariska Brittijn, zij kwam met een tijd van 1 uur, 28 minuten en 52 seconden over de finish.

Koninklijk tintje

Ook had de Almere City Run dit jaar weer een koninklijk tintje: Prins Pieter-Christiaan deed mee aan de halve marathon.

De prins kwam over de finish met een tijd van 1 uur, 31 minuten en 40 seconden en is daarmee sneller dan vorig jaar: toen legde Pieter-Christiaan dezelfde afstand af in 1 uur, 33 minuten en 40 seconden.

Foto’s

Categorie:
Sport
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.