Berendsen lanceert Safety Scan voor veiligheidskleding - Almere Nieuws


Gepubliceerd op: 18 jan 2017 om 12:06 uur - Laatste update: 18 jan 2017 om 12:06 uur

Berendsen lanceert Safety Scan voor veiligheidskleding

Geschreven door (volgen?)

Uit uitgebreid onderzoek blijkt dat wet- en regelgeving op gebied van veiligheidskleding, vaak nog erg onduidelijk is voor organisaties. Dit komt vooral omdat de informatie verspreid staat over verschillende, onoverzichtelijke bronnen. Het vervolgens interpreteren en vertalen van het juridische taalgebruik en droge teksten naar de praktijk leidt meestal tot problemen. Het uitzoeken en in kaart brengen van wet- en regelgeving wordt als een tijdrovende en frustrerende klus gezien. Berendsen komt daarom met de Safety Scan om deze problemen uit handen van de bedrijven te nemen.

Berendsen heeft de Safety Scan samen met veiligheidsdeskundigen gecreëerd. De Safety Scan van Berendsen is ontwikkeld om inzicht te geven welke veiligheidskleding bij de werkzaamheden binnen een bedrijf passen en waarom. Het advies wordt gebaseerd op een aantal eenvoudige vragen. De uitslag van de scan omvat welke veiligheidskleding noodzakelijk is, welke normeringen hierbij van belang zijn en welk risico bedrijf en werknemer lopen wanneer niet de juiste kleding wordt gedragen.

De Safety Scan is een handig hulpmiddel om wetgeving en risico´s rondom veiligheidskleding snel inzichtelijk te krijgen. Deze vervangt echter niet de risico-inventarisatie en -evaluatie, maar is hier wel een aanvulling hierop en werkt tijdbesparend. De Safety Scan maakt duidelijk welke richtlijnen verplicht zijn en welke worden aanbevolen. Daarnaast wordt aan de hand van praktijkvoorbeelden helder aan welke eisen de gecertificeerde veiligheidskleding moet voldoen.

Meer informatie

Ook snel relevante wetgeving en risico´s inzichtelijk krijgen? Of benieuwd of uw huidige veiligheidskleding wel aan de wetgeving en alle risico´s voldoet? Doe de Safety Scan en ontvang binnen enkele minuten advies op maat.

Categorie:
Zakelijk
Max Joling

Sinds 2013 ben ik objectief bezig met het schrijven van artikelen en ben ik subjectief in mijn columns voor Almere Nieuws. Daarnaast vlog ik, maak ik foto’s en video’s. Je kunt mij via mijn eigen kanalen volgen via onderstaande icoontjes!

Reactie plaatsenHoud er rekening mee dat je reactie moet voldoen aan de huisregels.