1

Herinneringswandeling - Namen Blijven

Za 06 november 2021 in Almere Haven

Afbeelding: aangeleverd


Op zaterdagavond 6 november 2021 vindt in het Vroege Vogelbos (bij het Eksternest in Almere Haven) tussen 18.00 en 21.00 uur een bijzondere herdenkingsavond plaats in de vorm van een herinneringswandeling. Voor de zevende keer biedt Namen Blijven nabestaanden de gelegenheid om op een persoonlijke manier bij hun dierbare overledenen stil te staan. Het eerste uur, van 18.00 tot 19.00 uur is voor kinderen met hun ouders/begeleiders.

Tijdens de wandeling kunnen bezoekers alleen of samen herinneringen ophalen aan dierbare overledenen. Volwassenen, jongeren, kinderen, doodgeboren of gewenste maar nooit geboren kinderen, of overleden huisdieren.

Door verlichting met fakkels, kaarsen en vuurkorven krijgt het bos een serene sfeer. De wandelaars volgen in deze sfeervolle omgeving in eigen tempo een wandelroute. Langs deze route vinden zij verschillende mogelijkheden om herinneringen aan de overledenen op te halen: creatieve, kunstzinnige, rituele en verstilde vormen. De bezoeker is vrij om wel of niet deel te nemen aan de aangeboden mogelijkheden. Na afloop kan men letterlijk en figuurlijk op verhaal komen bij een van de vuurschalen. Tegen vergoeding is een warm drankje verkrijgbaar. 

De route begint en eindigt bij de Schaapskooi (bij het Eksternest, Muiderweg 10) en is ongeveer 750 meter lang. Het pad is helaas moeilijk begaanbaar voor rolstoelen. De entree is gratis, een vrijwillige bijdrage aan deze avond wordt op prijs gesteld.

Praktische informatie

Zaterdag 06 november 2021
van 18:00 tot 21:00 uur

Vroege Vogelbos
Muiderweg 8
1351 GJ Almere Haven

Entree/deelname is gratis.

Meer informatie

Kerngroep Namen Blijven
[website - klik hier]

Meerevenementen


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 30 november 2021

9.6 °C

Motregen, temperatuur voelt aan als 7,1 °C. - meer weer »

Di

9 - 9 °

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only