Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Columns

[Column] Geen honger meer

[Column] Geen honger meer

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie
Vorige week maandag ben ik geopereerd aan een maagverkleining, na 21 jaar dik te zijn geweest is het nu tijd voor een nieuw gezond leven. Toen ik bekend maakte een maagverkleining te willen, waren er uiteraard mensen die het er niet mee eens waren. 'Maar dan kun je nooit meer eten', hoorde ik van velen. 'Waarom kies je voor de makkelijke weg en ga je niet "gewoon" sporten?' was ook n van de tegenspraken die ik heb gehoord. Een maagverkleining is geen makkelijke weg, maar slechts een hulpmiddel. Na de operatie moet je opnieuw leren eten en drinken, en een geheel nieuwe levensstijl creren. Niet te vergeten dat ik sinds 2013 bezig ben om deze operatie te krijgen en twee keer ben afgewezen, 3 keer is scheepsrecht bedacht ik mij en gelukkig was het deze keer wl raak. Tijdens de operatie wordt je maag in tween gesplitst: n deel ter grootte van een kiwi en het andere deel blijft ook aanwezig in je buik. Op het andere deel wordt een apart deel van je darm aangekoppeld, zodat je eigenlijk 2 magen hebt met 2 darmen, die later weer samenkomen tot n darm. In de grote maag zal nooit meer eten komen, maar die zal wel de galsappen aanmaken die nodig zijn voor de voedselvertering. In het kleine maagje zal voortaan je eten komen - je zit sneller vol, en valt daarom ook snel af. In je maag wordt ook het stofje van het 'hongergevoel' aangemaakt, maar doordat je eigenlijk de 'kiwi-maag' vanaf nu zal gaan gebruiken, heb je eigenlijk geen hongergevoel meer waardoor je dus ook niet snel aan eten zal denken. Om als 21-jarige sinds kleins af aan dik te zijn geweest, begin ik nu eindelijk aan een nieuw leven. Vooral een gezond leven. Sinds de operatie (op het moment van schrijven 13 dagen geleden) ben ik inmiddels 5 kilo afgevallen. Het smelt er inderdaad van af, en het is een heerlijk gevoel kan ik je vertellen. De complimenten die ik ontvang op mijn nu al beter uitziende lichaam geven mij alleen maar meer en meer motivatie en doorzettingsvermogen. Op mijn hoogst woog ik 115 kilo, en onderging de operatie toen ik 97.5 kilo woog. Ik was dus al uit mijzelf een hoop afgevallen door simpelweg mijn eetpatroon aan te passen. Dit houd niet in dat ik nu een wortel koos in plaats van een frikandel, maar puur de bewuste keuzes heb gemaakt qua producten. 30+ kaas in plaats van 48+ kaas, meergranen crackers, zero-dranken en magere vleeswaren: zo viel ik per maand gemakkelijk 2.5 kilo af. Het doel is om tegen het einde van de volgende zomer 'klaar' te zijn met afvallen zodat ik een stabiel gewicht heb, ik hoop dan rond de 65 kilo te gaan wegen. Wat zal ik het fijn vinden om eindelijk eens broeken te kunnen kopen die niet ingekort hoeven te worden, of een standaard colbertje te kunnen kopen in plaats van deze compleet in mijn maat te laten maken. Een nieuw gezond leven is begonnen.

Max Joling - Columnist


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van deze column de moeite waard? Klik hier om deze column te delen op social media. We zijn je dankbaar!


Advertentie (verbergen?)

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.148
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.8 ℃
Voelt als 14.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 14.8 ℃ (01.40 uur)
Hoogst 15.9 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog