Woensdagavond pittige buien met onweer, hagel en mogelijk zware windstoten
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Woensdagavond pittige buien met onweer, hagel en mogelijk zware windstotenGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 26 augustus 2015 om 19:42 uur


Woensdagavond trekt er vanaf 20.00 uur vanuit het zuidwesten een band met pittige buien Almere binnen. Tijdens de passage van deze buien kan het gaan onweren, hagelen en mogelijk treden er zware windstoten op. Het KNMI heeft daarom code geel ingesteld tot woensdagnacht 01.00 uur.

'Supercells'

De laatste dagen wordt er veel gesproken over zogenoemde 'supercells'. Een supercell is eigenlijk een zeer zware onweersbui waarin door middel van een sterk roterende beweging in de wolk onder bepaalde situaties een windhoos of tornado kan ontstaan, zoals van de week in Wieringerwerf (kop van Noord-Holland) heeft plaatsgevonden. "Het zou kunnen dat vanavond deze omstandigheden wederom kunnen gaan plaatsvinden, al acht ik de kans daarop in Almere niet groot", vertelt weerman Kees van Zanten van MEDIA036. "Een zware onweersbui betekent zeker niet dat het een supercell is, daarvoor is dus meer voor nodig. Het woord 'supercell' wordt nu al geassocieerd met elke zware bui maar dat is onjuist."

Tips bij onweer

Van Zanten adviseert om tijdens het onweer binnen te blijven en stroomkabels uit de stekkerdoos te trekken. Wanneer u toch buiten bent, kunt u het beste nooit gaan schuilen onder een boom of bij een hoog gebouw. Het beste is dan om te schuilen op een open veld, gehurkt met de voeten iets uit elkaar.
Maak je vanavond foto's van het voorspelde weer of mogelijke stormschade? Mail ze naar de redactie via info@almere-nieuws.nl of tweet ze aan @AlmereNieuws_NL!

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.