Maandagmiddag landelijk controlebericht NL-Alert
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Maandagmiddag landelijk controlebericht NL-AlertGeplaatst door Max Joling
Laatste update op dinsdag 01 december 2015 om 18:56 uur


Op maandag 7 decemberáom 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert controlebericht uit in heel Nederland. Door dit bericht kan men nagaan of de mobiele telefoon goed ingesteld is. Er wordt duidelijk aangegeven dat het om een controlebericht gaat en dat mensen niets hoeven doen.

Met NL-Alert kan de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie met een tekstbericht informeren. In het bericht staat specifiek wat er aan de hand is en wat mensen op dat moment het beste kunnen doen. Zo kunnen meer mensen worden bereikt en beter worden ge´nformeerd.

Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Op sommige toestellen moet u dit zelf doen. Opáwww.nl-alert.nlástaan de instructies om mobiele telefoons in te stellen. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast en niet met sms-berichten. Daardoor werkt NL-Alert ˇˇk als het netwerk overbelast is. NL-Alert is gratis en anoniem.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.