Onderhoud bij treinstations in Almere, fietsers worden omgeleid
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Onderhoud bij treinstations in Almere, fietsers worden omgeleidGeplaatst door Max Joling
Laatste update op woensdag 17 augustus 2016 om 11:56 uur


Komende week wordt er door ProRail onderhoud uitgevoerd bij station Almere Centrum, station Almere Buiten en station Almere Parkwijk waardoor fietsers zullen worden omgeleid.

Station Almere Buiten

De perronkappen van het station zullen worden verlengd en ook het perron zelf zal worden aangepast. Hierbij worden aan beide zijde van het station een hijskraan geplaatst waardoor fietsers niet meer onder het station door kunnen fietsen.

Omleidingen

Aan de kant van Noordeinde worden fietsers geadviseerd om af te stappen en met de fiets aan de hand te passeren. Aan de andere kant van treinstation (Achterom) zullen fietsers worden omgeleid via het Baltimoreplein.

Station Almere Parkwijk

Bij station Almere Parkwijk worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd als bij het station van Almere Buiten. Bij het station worden ook twee kranen geplaatst, waarvan één op het 15 Augustuspad en één nabij de taxistandplaats.

Omleidingen

Het fietsverkeer van het Spoorbaanpad wordt ter hoogte van het station omgeleid via de Watercipresstraat en de Parkwijklaan. Fietsverkeer van en naar het Treurwilgpad en het 15 Augustuspad wordt omgeleid via het Goudenregenpad.

Almere Centrum

Bij het treinstation in Almere Centrum worden van maandag 22 augustus tot en met donderdag 25 augustus aanpassingen gedaan aan het perron en worden er geluidschermen geplaatst. Op het Stationsplein wordt één grote hijskraan geplaatst, waarbij fietsers kunnen blijven passeren.

Om de wisselcomplexen in te passen tussen de huidige sporen, moet het perron in oostelijke richting opschuiven. Dat zal worden gedaan door het huidige perron van 341 meter aan de westzijde 20 meter in te korten en aan de oostzijde 8 meter te verlengen. Het nieuwe perron wordt daarmee 329 meter lang.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.