Politie betreurt ophef over intimiderend bezoekje aan kerk in Parkwijk
Klik om te vergroten


Politie betreurt ophef over intimiderend bezoekje aan kerk in ParkwijkGeplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 01 september 2016 om 16:10 uur


De politie betreurt de ophef die er is ontstaan over het bezoek dat agenten brachten aan de Lighthouse Baptist Church in Parkwijk, om het verspreiden van een islamitisch stripboek af te raden. Zo valt te lezen in een verklaring die de politie donderdagmiddag heeft gegeven.

Volgens de politie is het de taak van de politie om bij signalen die de rust en veiligheid in een wijk kunnen be´nvloeden, actie te ondernemen. De politie zegt daarbij geen partij te kiezen.

"Het benoemen van het eventuele effect van iemands handelen maakt deel uit van onze signalerende en adviserende rol. Dit is in het gesprek met de pastoor vanuit onze professionele houding als politie van een ieder met die intenties geprobeerd", aldus de politie.

Excuses

Toon van Dijk, voorzitter van de PVV in Almere vindt dat de politie zich verkeerd heeft gedragen door een bezoek te brengen aan de kerk: "De politie had geen bezoek aan de heer Kamps moeten brengen anders dan met het doel hem te verzekeren dat hij het volste recht had zijn mening te verkondigen. In plaats daarvan heeft de politie haar autoriteit aangewend om te trachten hem te verhinderen zijn mening te verkondigen."

Volgens Van Dijk had de aandacht moeten uitgaan naar de mensen die mogelijk voor vergeldingsacties kunnen zorgen, waarvoor de politie waarschuwde. "De politie heeft totaal verkeerd gehandeld door een bezoek te brengen aan de kerk. Excuses aan de kerkgenootschap zijn dan ook op hun plaats", aldus Van Dijk.

Lees ook: PVV stelt schriftelijke vragen over bezoek van politie aan Almeerse kerk

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.