Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Entertainment

Politie betreurt ophef over intimiderend bezoekje aan kerk in Parkwijk

Politie betreurt ophef over intimiderend bezoekje aan kerk in Parkwijk

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

De politie betreurt de ophef die er is ontstaan over het bezoek dat agenten brachten aan de Lighthouse Baptist Church in Parkwijk, om het verspreiden van een islamitisch stripboek af te raden. Zo valt te lezen in een verklaring die de politie donderdagmiddag heeft gegeven.

Volgens de politie is het de taak van de politie om bij signalen die de rust en veiligheid in een wijk kunnen beļnvloeden, actie te ondernemen. De politie zegt daarbij geen partij te kiezen.

"Het benoemen van het eventuele effect van iemands handelen maakt deel uit van onze signalerende en adviserende rol. Dit is in het gesprek met de pastoor vanuit onze professionele houding als politie van een ieder met die intenties geprobeerd", aldus de politie.

Excuses

Toon van Dijk, voorzitter van de PVV in Almere vindt dat de politie zich verkeerd heeft gedragen door een bezoek te brengen aan de kerk: "De politie had geen bezoek aan de heer Kamps moeten brengen anders dan met het doel hem te verzekeren dat hij het volste recht had zijn mening te verkondigen. In plaats daarvan heeft de politie haar autoriteit aangewend om te trachten hem te verhinderen zijn mening te verkondigen."

Volgens Van Dijk had de aandacht moeten uitgaan naar de mensen die mogelijk voor vergeldingsacties kunnen zorgen, waarvoor de politie waarschuwde. "De politie heeft totaal verkeerd gehandeld door een bezoek te brengen aan de kerk. Excuses aan de kerkgenootschap zijn dan ook op hun plaats", aldus Van Dijk.

Lees ook: PVV stelt schriftelijke vragen over bezoek van politie aan Almeerse kerk »


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.141
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 16.0 ℃
Voelt als 13.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.1 ℃ (06.19 uur)
Hoogst 16.0 ℃ (10.10 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog