NS: "Machinist maakte afweging om zwaan uit zijn lijden te verlossen"
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


NS: "Machinist maakte afweging om zwaan uit zijn lijden te verlossen"Geplaatst door Max Joling
Laatste update op donderdag 13 oktober 2016 om 18:35 uur


"De machinist maakte de afweging om de zwaan uit zijn lijden te verlossen", zegt de NS naar aanleiding van een video die opdook waarin te zien is hoe een machinist een gewonde zwaan doodt en vervolgens over de reling van de Hollandse Brug gooit.

"Onze collega vond een zwaargewonde zwaan langs het spoor bij Muiderberg waardoor een deel van het treinverkeer werd stilgelegd", aldus de NS.

Nog langer lijden

Volgens een conducteur die erg geŽmotioneerd was, maakte de machinist de afweging om het dier af te maken: "De zwaan is van het spoor gehaald om te voorkomen dat het dier nog langer zou lijden en dat nog meer treinen zouden moeten stoppen. We waren er ondersteboven van."

De conducteur vertelt dat er eigenlijk geen keuze was;"Het was een naar gezicht, ook voor de reiziger. We zijn daarna nog door de trein gelopen om vragen van reizigers te kunnen beantwoorden."


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.