Brandweer druk met meldingen stormschade
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Brandweer druk met meldingen stormschadeGeplaatst door Max Joling
Laatste update op zondag 20 november 2016 om 17:49 uur


De brandweer in Almere is zondag druk met de meldingen over stormschade als gevolg van de eerste herfststorm die over Nederland raast.

Kees van Zanten, weerman bij stadsomroep Media036, vertelt dat er onder andere een windstoot van 90 kilometer per uur gemeten wat gelijk is aan windkracht 10.

Volgens Van Zanten zal de wind pas in de avonduren afnemen.

Stormschade

Al sinds zondagochtend is de brandweer druk met meldingen over stormschade. Naast meldingen over omgewaaide bomen en afgebroken takken, sloeg op de Duinweg in Almere Poort een deel van de gevel van een in aanbouw zijnde flat los.

De brandweer heeft het losgeslagen deel veilig gezekerd waarna de weg weer werd vrijgegeven.

In Almere Pampus knikte een boom om en kwam op een rijdende auto terecht.

[caption id="attachment_15513" align="alignnone" width="960"]Losgeslagen geveldeel in Almere Poort (foto door politie Almere Poort) Losgeslagen geveldeel in Almere Poort (foto door politie Almere Poort)[/caption]


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.