Klik om te vergroten


20-jarige Almeerder aangehouden na oplichting via MarktplaatsGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 25 november 2016 om 12:38 uur


De politie heeft afgelopen zondag en maandag twee verdachten aangehouden op verdenking van onder andere computervredebreuk. De twee mannen van beiden 20 jaar, afkomstig uit Almere en Amsterdam, deden zich voor als kopers van goederen via Marktplaats. Via WhatsApp zocht het tweetal contact met de verkoper. Hierbij maakten zij gebruik van een valse identiteit om zo het vertrouwen van verkopers te krijgen. Vervolgens verleidden de twee de verkopers tot een proefbetaling van 0,01 cent waarna de verkopers via WhatsApp een link kregen doorgestuurd naar een valse banksite. Door in te loggen op deze website konden de verdachten de inloggegevens en codes van de verkopers krijgen en zo toegang tot de bankrekening krijgen van de slachtoffers. Nadat er was ingelogd op de rekening, werd er geld van de bankrekeningen overgemaakt naar zogenaamde 'money muls' die het geld opnamen bij diverse pinautomaten. De schade wat het tweetal heeft veroorzaakt, wordt geschat op 50.000 euro.

Aanhoudingen

In totaal zijn er 10 aangiftes binnengekomen bij de politie. Na onderzoek van het cybercrimeteam kwamen de twee mannen naar voren, welke beiden worden verdacht van computervredebreuk, identiteitsfraude en oplichting. De verdachten zijn afgelopen woensdag en donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris, welke besloot om hun voorarrest met 14 dagen te verlengen.
Sint en Piet bij u thuis? Boek een huisbezoek via Sinterklaasmagazijn.nl!

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.