[Column] Positief over de Floriade
Klik om te vergroten


[Column] Positief over de FloriadeGeplaatst door Max Joling
Laatste update op vrijdag 20 oktober 2017 om 16:54 uur


Twee woorden in het onderwerp van deze column die naar mijn idee eigenlijk niet samen horen te gaan. Iets als water en vuur. Een handje vol mensen en de gemeente zijn wl positief over de Floriade. De gemeente die bomen kapt, geld wil besparen door te bezuinigen op het groenonderhoud in de stad, probleem na probleem ondervindt tijdens de ontwikkelingen van de Floriade en het eigen Floriade-personeel wat wegloopt omdat ze ander werk leuker vinden. Dat laatst genoemde is te koppelen aan Peter Smit die begin oktober opstapte als woordvoerder van de gemeente Almere wanneer het om de Floriade gaat. Eerder dit jaar werd door Almere City Marketing - wat deels gefinancierd wordt vanuit gemeentelijke subsidies - een hordes aan artikelen ingekocht bij mediums als Gooi- & Eemlander en De Telegraaf om iets positiefs te schrijven over Almere. Waar je bijvoorbeeld zoal kunt fietsen door de natuur. Natuur ja. Wanneer je journalisten moet betalen om iets positiefs te schrijven over je stad: op welk niveau zitten we dan inmiddels? Dat er commercials worden gemaakt van belastinggeld om vervolgens uit te zenden op RTL om kijkers een dagje te laten 'feestshoppen' in Almere tot daar aan toe. Maar een onafhankelijke en objectieve journalist omkopen? Daar gaat de onafhankelijkheid en objectiviteit. Eerder deze week werd bekend gemaakt dat de gemeente Almere een nieuwe woordvoerder heeft op het gebied van de Floriade en hiermee wethouder Herrema gaat vertegenwoordigen. Nadat de lokale krant Almere Vandaag doodbloedde waarin onder andere kritisch werd gekeken naar de gemeente en vooral de Floriade, blijkt nu journalist Jeroen Oosterheert woordvoerder te zijn. Op zijn LinkedIn-pagina staat vermeld dat hij door de gemeente hierdoor is benaderd. Dit komt een beetje op mij over over alsof een PVV'er ineens de communicatie voor de VVD gaat verzorgen en ineens de gebroken verkiezingsbeloftes van Mark Rutte gaat goedpraten. En nee, ik solliciteer hiermee niet naar een baantje in Den Haag. Al sluit ik natuurlijk niet uit dat ik ooit iets met de politiek ga doen, maar dan zou ik nooit hetgeen gaan vertegenwoordigen waar ik altijd kritisch over ben geweest. Buiten het feit dat ik Oosterheert een prima journalist vind zal hij naar mijn idee de woordvoering van de gemeente alleen maar versterken.Maar ik vind het zorgelijk dat de gemeente een journalist in dienst neemt voor nota bene een onderwerp als de Floriade. Gemeente Almere be like "Journalisten schrijven niet positief over Almere dus betalen we ze maar en omdat dat ook niet blijkt te werken nemen we ze maar in dienst zodat ze er ook niet negatief dan wel kritisch kunnen schrijven" - ook dat kn in Almere.

Max Joling - Columnist

[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel deze column

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar deze column delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.