Klik om te vergroten

PVV stelt schriftelijke vragen over ingehuurde schrijver die Almere 'lelijkste stad ooit gebouwd' noemt
Laatste update: zaterdag 27 januari 2018 - 14:02 uur


De PVV in Almere heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college over de Britse schrijver Redmond O'Hanlon. O'Hanlon werd door de gemeente Almere ingehuurd om een boek te schrijven over de stad. In maandblad Quote noemde de schrijver de stad onlangs 'by far de lelijkste stad ooit gebouwd' en vraagt zich af of er nooit een minister is ontslagen voor de kudde kunstolifanten langs de A6.

Schriftelijke vragen

De PVV vindt het schandalig dat een door de gemeente ingehuurde schrijver om de stad te promoten een zeer negatieve mening heeft over Almere en de stad in de media door het slijk haalt: de partij wil van het college weten of zij die mening deelt. Ook vraagt de partij zich af of het college bereid is om het contract met O'Hanlon per direct te beŽindigen en geen cent subsidiegeld meer aan hem te verstrekken. Wanneer het college niet daartoe bereid is, wil de partij weten welke toegevoegde waarde zij ziet in het blijven 'sponsoren' van iemand die Almere de lelijkste stad ooit gebouwd noemt.

Almere Verhalen

O'Hanlon schreef het boek in het kader van de Almere Verhalen, naar verwachting zal het boek in mei verschijnen. Eerder schreven Renate Dorrestein en Stephan Sanders een boek over de stad: zij ontvingen hiervoor 32.000 euro en 40.000 euro.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!