Klik om te vergroten

Almere Poort krijgt een PLUS Supermarkt
Laatste update: vrijdag 02 februari 2018 - 12:25 uur


Almere Poort krijgt een PLUS Supermarkt. De nieuwe supermarkt zal zich naast de al bestaande Homerusmarkt vestigen in het Homeruskwartier.

"De gemeente Almere gunt de ontwikkeling van een buurtsupermarkt aan PLUS Vastgoed B.V. nadat meerdere partijen een bieding hebben gedaan", vertelt Jeroen Oosterheert (woordvoerder gemeente Almere). De gemeente beoordeelde de plannen vervolgens op de criteria prijs, kwaliteit en op het feit of er een nog niet aanwezige formule is in Almere Poort.

De komst van een supermarkt naast de Homerusmarkt is een sterke wens van de lokale ondernemers en bewoners.

Duurzaam

PLUS heeft als onderdeel van de beste bieding ook een duurzaam en aantrekkelijk bouwplan ingediend waarin de synergie met de Homerusmarkt wordt gezocht door entrees tegenover elkaar te realiseren.

"Door een pleinfunctie te creëeren in het tussenliggende gebied wil PLUS uitwisseling van klanten stimuleren en een aangename verblijfsplek scheppen binnen de wijk. Daarnaast staat PLUS bekend als een lokaal betrokken winkelformule die het assortiment aanpast op de lokale behoeften", aldus Oosterheert.

Realisatie

De verdere uitwerking van het plan vindt later dit jaar plaats, net as de start van de uitvoeringswerkzaamheden. Naar verwachting zal de supermarkt in 2019 openen met een totale oppervlakte van 1500 vierkante meter.

De gemeente zal tijdens de realisatie van de supermarkt het openbare gebied aanpakken: zo komen er meer groenvoorzieningen en zullen er ook meer parkeerplaatsen worden gerealiseerd welke naast klanten van de supermarkt gebruikt kunnen worden door klanten van overige winkels, de nabij liggende school en omwonenden.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!