Klik om te vergroten
Foto door: Kamerich&Budwilowitz/EYES2


Theatergezelschap BonteHond komt met 'foute voorstelling voor slechte kinderen'
Laatste update: dinsdag 06 februari 2018 - 12:50 uurOp zondag 4 maart gaat de nieuwe tournee van Theatergezelschap BonteHond in première in Almere. De nieuwe tournee voor iedereen vanaf 5 jaar en ouder draagt de naam 'FOEI' en is volgens eigen zeggen een 'foute voorstelling voor slechte kinderen'. 

"Een muzikale voorstelling die laat zien wat goed en wat slecht is. Want dat is soms behoorlijk ingewikkeld om uit elkaar te houden, zeker als 5-jarige. En zeker niet minder lastig als ouder of leerkracht", vertelt Nora Iburg namens BonteHond.

Zelfbeheersing

De makers onderzoeken in FOEI het weerstaan van verleidingen en het beheersen van impulsen. 

"Een uitdaging voor het 5-jarige publiek dat vaak instinctief reageert en zich daarna direct afvraagt of die reactie wel goed en gewenst was. En hoe voed je als ouder eigenlijk je kind op in een maatschappij waarin normaal doen de norm lijkt? Vragen we ons allemaal niet af waarom ongezonde dingen het lekkerst zijn en verhalen waar je slim van wordt suf? En waarom mag je niet in je neus peuteren terwijl die gemaakt lijkt voor je vinger?", vertelt Iburg.

Eerdere voorstellingen

Eerder maakte BonteHond al andere voorstellingen als Aap en Beer (bekroond met prijs 'Gouden Krekel 2012'), Niet Huppelen! (bekroond met pijs 'Zilveren Krekel 2014') en KLUCHT (genomineerd voor Zapp Theaterprijs 2017).

De voorstellingen staan bekend als humoristisch, beeldend, fysiek en zijn aantrekkelijk voor zowel kinderen als hun ouders, opa's en oma's. 

Na de première op 4 maart is de voorstelling op vele plekken door Nederland te zien. Kaarten voor de première zijn beschikbaar via de website van Kunstlinie Almere Flevoland (KAF).


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.