Klik om te vergroten


Burgemeester Weerwind geeft startschot voor bouw 62 nieuwe appartementen in Almere Buiten
Laatste update: woensdag 07 februari 2018 - 15:39 uurVoor de bouw van 62 nieuwe appartementen in Almere Buiten heeft burgemeester Weerwind woensdagochtend het startschot gegeven.

Samen met Arjan Deutekom (directeur GoedeStede), Tako Postma (architectenbureau Inbo) en Danny Ellen, Christian Schuurman en Antje de Groot (Trebbe) werd vervolgens een gesprek gestart over veilig wonen.

Carambei

Het nieuwe appartementencomplex zal worden gebouwd aan de Poolcirkelstraat (achter de HEMA) en zal de naam 'Carambei' gaan dragen. De naam verwijst naar een Braziliaanse gemeente in de staat Paraná.

Burgemeester Weerwind zegt blij te zijn met het ontwerp en de bouw van de Carambei. "Deze appartementen van 50 vierkante meter voorzien in een behoefte voor zowel jongeren als ouderen en het is goed om te constateren dat er voor deze doelgroepen wordt gebouwd", aldus Weerwind.

Volgens Weerwind ontstaat er met dit plan een mooie invulling voor de betreffende locatie en brengt onder meer de afronding van het centrum van Almere Buiten een stap dichterbij: "Als onderdeel van de ontwikkeling zal het omliggende openbaar gebied ook definitief ingericht worden, waarbij er gestreefd is naar vergroening van het centrum."

Oplevering

Arjan Deutekom (directeur Goede Stede) verwacht rond de Kerst de sleutels te kunnen overhandigen aan de nieuwe bewoners die de Carambei zullen gaan betrekken. 

De appartementen zijn allen een tweekamerappartement met een vloeroppervlak van 50m2, deze zijn geschikt voor zowel één als tweepersoons huishoudens van alle leeftijden.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.