Klik om te vergroten
Foto: Facebook


Brief van 10-jarig meisje over pesterijen op Sterrenschool De Ruimte gaat viral
Laatste update: maandag 12 februari 2018 - 16:57 uurEen brief van een 10-jarig meisje uit Almere Poort is op social media al honderden keren gedeeld. De Almeerse zit op Sterrenschool De Ruimte en wordt al jarenlang gepest.

Het slachtoffer werd zó gepest dat haar moeder besloot om haar kind van school te houden nadat het laatste incident is geëindigd met geweld waarbij letsel ontstond.

De 10-jarige Amelia wordt volgens haar moeder al ruim twee en een half jaar gepest. Amelia heeft inmiddels een hartbrekende brief geschreven gericht aan haar schooldirectrice. 

Beloftes

"We zitten er bovenop", is het enige wat het schoolbestuur zegt na verschillende gesprekken tussen hen en de moeder van Amelia. Concrete maatregelen blijven echter uit.

Het liefst wil de moeder een andere school zoeken: "Zij vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop. Ik kan haar geen ongelijk geven."

De school zegt niet op de zaak te willen reageren 'in het belang van de kinderen'.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.