Maak kans op een Thuisbezorgd.nl-coupon ter waarde van €10,- door mee te doen aan onze enquête!

Brief van 10-jarig meisje over pesterijen op Sterrenschool De Ruimte gaat viralFoto: Facebook

Een brief van een 10-jarig meisje uit Almere Poort is op social media al honderden keren gedeeld. De Almeerse zit op Sterrenschool De Ruimte en wordt al jarenlang gepest.

Het slachtoffer werd zó gepest dat haar moeder besloot om haar kind van school te houden nadat het laatste incident is geëindigd met geweld waarbij letsel ontstond.

De 10-jarige Amelia wordt volgens haar moeder al ruim twee en een half jaar gepest. Amelia heeft inmiddels een hartbrekende brief geschreven gericht aan haar schooldirectrice. 

Beloftes

"We zitten er bovenop", is het enige wat het schoolbestuur zegt na verschillende gesprekken tussen hen en de moeder van Amelia. Concrete maatregelen blijven echter uit.

Het liefst wil de moeder een andere school zoeken: "Zij vindt dat ik haar dubbel straf door háár weg te halen in plaats van de pestkop. Ik kan haar geen ongelijk geven."

De school zegt niet op de zaak te willen reageren 'in het belang van de kinderen'.

Max Joling

Schrijft sinds 2013 zowel objectieve artikelen als subjectieve columns. Het bestaat. Daarnaast doe ik nog een aantal leuke dingetjes in het leven. Heeft als sterke eigenschap hoor, wederhoor en luisterend oor. Niet bang voor kritiek en hecht waarde aan inhoudelijke content - met woorden.

reacties