Klik om te vergrotenFoto: Facebook

Sterrenschool De Ruimte pakt pestprobleem aan na ophef op sociale media
Laatste update: woensdag 14 februari 2018 - 09:24 uur


Sterrenschool De Ruimte heeft het pestprobleem wat op hun school speelt aangepakt na ophef op sociale media. Zo blijkt uit een e-mail die door de directie is verstuurd aan ouders van de leerlingen.

"Het zal een aantal van u niet ontgaan zijn dat één van de ouders de sociale media heeft opgezocht vanwege een pestprobleem op school. Een actie die veel vragen en reacties heeft opgeroepen", aldus de directie.

Gepest

Een moeder van een 10-jarige meisje plaatste eerder deze week een bericht op Facebook met daarin een brief die haar dochter schreef aan de directrice van de school. Het meisje werd jarenlang gepest door een medeleerlinge, het laatste incident eindigde in een mishandeling met letsel.

Het bericht bereikte ook de gemeente Almere die dreigde in te grijpen wanneer de school het probleem niet zelf op zou lossen.

Oplossing

"Wij kunnen u laten weten dat het conflict middels een gesprek door de directeur en unitleider met beide kinderen en hun ouders is bijgelegd en opgelost", schrijft de directie in haar mail.

De twee kinderen zouden er voor hebben gekozen om elkaar de ruimte te geven, om die reden zijn zij in aparte units geplaatst.

Tot slot zegt de directie net zoals de ouders blij te zijn een oplossing hebben gevonden.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.