Klik om te vergroten


Politie zoekt getuigen van mogelijk mislukte woningoverval op villa in Helmond
Laatste update: woensdag 14 februari 2018 - 11:13 uurDe politie is opzoek naar getuigen van een mogelijk mislukte woningoverval op een villa aan de Geldropseweg.

Volgens de politie kwam er dinsdagavond rond 23.35 uur een melding binnen over een inbraak bij de woning waar een raam was ingeslagen. De bewoners waren op dat moment niet thuis.

Toen de politie even later arriveerde werd er niemand bij de woning gezien, in eerste instantie leek er niets te zijn weggenomen.

Onderzoek

Uit onderzoek door de politie bleek dat het niet ging om een normale inbraak maar om een mogelijke woningoverval: twee personen hielden zich namelijk urenlang op bij de villa, zo is te zien op camerabeelden.

Volgens de politie is het tweetal zeker van 19.10 tot 23.35 uur bij de woning aanwezig geweest, waarna het alarm af ging. Het tweetal vluchtte vervolgens via de achtertuin.

Getuigenoproep

Het tweetal kwam waarschijnlijk via de weide aan de Brandevoortsedreef in de tuin van de woning, deze weide is gelegen aan de Schutsboom. Mogelijk heeft hier voor lange tijd een voertuig geparkeerd gestaan.

De politie is opzoek naar mensen die meer informatie hebben over dit incident, bijvoorbeeld over de verdachten of de vluchtauto.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.