Klik om te vergroten

Station Almere Centrum voortaan dicht bij windkracht 9
Laatste update: woensdag 14 februari 2018 - 16:29 uur


Bij windkracht 9 wordt het station Almere Centrum voortaan afgesloten. Dit is één van de maatregelen die zijn genomen door ProRail naar aanleiding van de westerstorm die in januari over ons land trok.

Ondertussen is ProRail bezig om in totaal 50 glasplaten te vervangen welke als gevolg van de storm waren gesneuveld. Door deze werkzaamheden is het station gedeeltelijk afgesloten.

Tijdelijk

De maatregel om het station te sluiten bij windkracht 9 is een tijdelijke maatregel totdat er een blijvende oplossing is gevonden voor het probleem met de glasplaten. 

"Wij hebben aangegeven deze maatregelen te begrijpen en hieraan mee te willen werken door werkzaamheden in het openbaar gebied toe te staan", aldus de gemeente.

"Door ons is aangegeven dat uiteraard de veiligheid primair is maar daarnaast ook de esthetiek van de maatregel een punt van aandacht moet zijn. Station Almere Centrum is immers entree en visitekaartje voor Almere."

Oorzaak

Uit nader onderzoek bleek dat een gewijzigde windcirculatie als gevolg van de geluidsschermen en nieuwe bebouwing in combinatie met de leeftijd van de glasplaten, de vallende glasplaten veroorzaakt.

Het college van B&W heeft ProRail verzocht onderzoek te doen naar een structureel veilige oplossing, gezien de windcirculatie. "ProRail is zich ten volle bewust van haar verantwoordelijkheid voor de veiligheid en van de huidige situatie", aldus de gemeente.

De gemeente heeft er op aangedrongen om de tijdelijke maatregelen zo kort mogelijk te laten duren en zo snel mogelijk met een permanente oplossing te komen.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.