Klik om te vergroten

Uitbraak VRE-bacterie op verpleegafdeling Flevoziekenhuis
Laatste update: woensdag 07 maart 2018 - 09:42 uur


Het Flevoziekenhuis heeft op de verpleegafdeling Longziekten te maken met de VRE-bacterie. Dat meldt een woordvoerder woensdagochtend.

Bij drie - inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen - patiënten van deze afdeling is een besmetting geconstateerd met de Vancomycine Resistente Enterococ (VRE-bacterie). Deze bacterie is voor gezonde mensen ongevaarlijk maar vormt een risico voor ernstig zieke patiënten.

Het ziekenhuis heeft extra hygiënemaatregelen genomen en is een onderzoek begonnen naar de mogelijk verdere verspreiding van de VRE-bacterie. Het onderzoek bestaat eruit dat bij alle huidige patiënten van de verpleegafdelingen Longziekten en Maag-Darm-Lever (MDL) kweken worden afgenomen. Deze beide verpleegafdelingen zijn gevestigd in één gebouwdeel en maken gebruik van dezelfde faciliteiten.

Een aantal voormalig opgenomen patiënten ontvangt thuis kweeksetjes met het verzoek mee te doen aan het onderzoek.

Opname op andere verpleegafdelingen

Op de verpleegafdelingen Longziekten en MDL worden tijdelijk geen patiënten opgenomen. De patiënten die er nu liggen worden normaal verzorgd en behandeld.

Nieuwe patiënten voor deze afdelingen worden opgenomen op andere verpleegafdelingen van het Flevoziekenhuis. Het ziekenhuis zegt er voor te zorgen dat de kwaliteit van zorg voor long- en MDL-patiënten ook op de andere verpleegafdelingen geborgd is.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.