Klik om te vergrotenFoto: Google Maps

ROC TOP houdt op te bestaan in Almere
Laatste update: woensdag 07 maart 2018 - 12:49 uur


ROC TOP en ROC van Flevoland hebben een overeenstemming bereikt. Vanaf volgend schooljaar houdt ROC TOP op te bestaan in Almere en zal haar aanbod versterken in Amsterdam. Dat is woensdag bekend gemaakt in een gezamenlijke verklaring.

"De huidige studenten van ROC TOP Almere kunnen hun opleiding gewoon afronden in Almere en ontvangen na afronding van hun opleiding een ROC TOP diploma", vertelt een woordvoerder die benadrukt dat er geen nieuwe studenten meer worden aangenomen.

Studenten die zich voor komend schooljaar hadden aangemeld zullen worden verzekerd van een opleidingsplek bij het ROC van Flevland, MBO College Almere of MBO College Poort.

Opleidingsaanbod verbeteren

Het besluit is volgens de twee scholen genomen met als doel de doelmatigheid van het mbo-opleidingsaanbod in de regio te verbeteren. 

Beide scholen zijn op advies van de comissie macrodoelmatigheid mbo (CMMBO) al enige tijd in gesprek. Op verzoek van de minister van onderwijs is nu een overeenstemming bereikt.

Mogelijkheden en kansen voor studenten

Beide besturen van de twee scholen hebben de keuze gemaakt en zien hierbij kansen om bij meerdere opleidingen tot verbetering van de doelmatigheid van het mbo in de grootstedelijke regio Amsterdam te komen. "Dat biedt meer mogelijkheden en kansen voor studenten die een mbo opleiding in de regio willen volgen", aldus een woordvoerder.

Beide besturen zeggen verheugd te zijn dat er een oplossing in de zaak is bereikt.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.