[Foto's] Bouw nieuwe sporthal in Almere Haven van start


De bouw van de nieuwe sporthal in Almere Haven is officieel begonnen: wethouder Pol van Vastgoed gaf donderdagochtend het startsein voor het realiseren van de nieuwe hal.

De nieuwe sporthal zal op de plek komen van de oude hal in De Werven, dit was de eerste sporthal die in 1978 in Almere werd gebouwd. Afgelopen jaar is die hal gesloopt.

Materialen uit de oude hal zijn elders verwerkt en ontwerpelementen komen terug in de nieuwe sporthal, ook op andere manieren is de hal duurzaam door de plaatsing van circa 600 zonnepanelen en toepassing van energiezuinige technieken is de hal energieneutraal.

Bewoners van Almere hebben mee kunnen beslissen over het ontwerp van de sporthal door te kiezen tussen drie verschillende ontwerpen.

De nieuwe hal wordt een mooie, duurzame en toegankelijke accommodatie, met sport- en buurtfuncties. Het is echt een impuls voor hele wijk en vormt een mooie combinatie met het Stadswerfpark en de Playground. Het is een mooie eerste stap die we met de vernieuwing van Almere Haven willen gaan zetten.”, vertelt wethouder Mark Pol.

Ontwerp

Voor de bouw van de sporthal waren drie verschillende voorstellen ingediend die op verschillende onderdelen zijn beoordeeld waaronder de prijs, het ontwerp, de inpassing en de duurzaamheid.

Alle huishoudens in Almere Haven en gebruikers van sporthal Haven (sportverenigingen en scholen) konden de voorstellen beoordelen. Daaruit is het ontwerp van architectenbureau AGS Architecten gekozen. De bouw wordt uitgevoerd door Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Friesland.

Meer dan een sporthal

De nieuwe hal wordt volgens de gemeente meer dan een sporthal: er wordt een plek gecreëerd voor sporten en ontmoeten, met een sporthal, een Playground en een stadspark. De hal wordt een transparant gebouw met een warme uitstraling welke voldoet aan alle eisen die aan een hedendaagse sporthal gesteld worden en zal plaats bieden aan vele sporten.

Ook wordt de hal multifunctioneel en kent buurtfuncties - deze zijn bereikbaar vanaf de Playground in De Werven. Door een verplaatsbare glaswand kan de horeca worden samengevoegd met de entreehal die daardoor flexibel benut kan worden.

De kleurstelling is ingetogen en afgestemd op de omgeving, met rode baksteen, houten gevelafwerking en op sommige plekken metaalbeplating.

Het is de bedoeling dat de bouw in het laatste kwartaal van 2018 wordt afgerond.

-

Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

5.9 °C, voelt als 3.6 °C
windkracht 2 (10.8 km/u)
zon 06.21 uur op en 20.51 uur onder

Vandaag tussen de 5 en 13.3 graden.

22 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 6.1 °C
Laagste temperatuur: 5.4 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.2 °C
Laagste gevoelstemperatuur: 2.4 °C

Hardste windkracht: 3 (18.0 km/h)
Zwakste windkracht: 2 (7.2 km/h)


Verwachtingen

Do 4.9 °C / 13.3 °C
Vr 3.4 °C / 11 °C
Za 4 °C / 10.6 °C
Zo 3.2 °C / 10.5 °C
Ma 2.3 °C / 11.9 °C
Di 4.7 °C / 10.8 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.