Klik om te vergroten


Plannen voor bioscoop in centrum van Almere Buiten bijna definitief
Laatste update: donderdag 08 maart 2018 - 15:55 uurDe komst van een bioscoop in het centrum van Almere Buiten lijkt zo goed als zeker nu het college van B&W haar medewerking heeft verleend aan het initiatief.

Eerder was het college onvoldoende overtuigd, mede omdat zij niet wist wat voor effect dit zou hebben voor de huidige bioscoop in Almere Stad en wilde daarom dat er extra onderzoek naar zou worden gedaan.

"Het verdringingseffect op de bioscoop in Almere Stad wordt ingeschat op 4 procent van de bezoeken. Deze effecten zijn bescheiden en niet van dien aard dat er sprake is van ontwrichting van de markt", aldus het college.

De nieuw te bouwen bioscoop zou een grootte moeten hebben van 500m2 met daarin 6 bioscoopzalen - qua grootte vergelijkbaar met één derde van de bioscoop in Almere Stad.

Positieve impuls

Het college verwacht meer bioscoopbezoekers te trekken door een aantrekkelijker aanbod en doordat het bevolkingsaantal sterk groeit wat zorgt voor potentiële bioscoopbezoekers.

Ook zou het initiatief voor een bioscoop een positieve impuls geven aan het centrum van Almere Buiten: "Een voorziening die (ook) in de avonduren wordt bezocht, draagt bij aan de levendigheid op uren waar het stadsdeelcentrum nu nog weinig te bieden heeft."

Ook zou de bioscoop kansen bieden voor de gevestigde horeca, winkels en andere publieksvoorzieningen waaronder de parkeergarages.

Het plan voor de nieuwe bioscoop zal binnenkort verder worden uitgewerkt waarna definitief zal worden besloten of de bioscoop er daadwerkelijk komt.

Hotel

Eerder werd bekend dat er ook plannen waren voor de bouw van een hotel in het centrum van Almere Buiten. Het hotel zou een hotel moeten worden zowel voor zakelijke als toeristische gasten.

In totaal zouden er 150 kamers beschikbaar moeten zijn in het hotel. Na een eerste uitgebreid onderzoek besloot het college om ruimte te geven om de plannen van het hotel verder uit te werken en hard te maken.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.