Klik om te vergroten


Keolis introduceert 'buslijnbordje' voor blinden en slechtzienden
Laatste update: vrijdag 09 maart 2018 - 15:19 uurKeolis Nederland heeft voor reizigers die blind of slechtziend zijn, een zogenoemd 'buslijnbordje' geintroduceerd wat er voor moet zorgen dat een bus tijdig stopt bij de halte en niet doorrijd.

"De bus die niet stopt omdat de reiziger te laat door heeft dat er een bus passeert of diegene niet goed kan zien welk buslijnnummer het is: het is een bekend fenomeen bij mensen met een visuele beperking en bij de chauffeurs", vertelt een woordvoerder van Keolis Nederland.

Yvonne van Geel (zelf slechtziend) bedacht er een oplossing voor: het zogenaamde 'buslijnbordje'. "Ik ben slechtziend en maak regelmatig gebruik van het openbaar vervoer", vertelt Van Geel.

"Vooral het onderscheiden van de verschillende busnummers is voor mij vrijwel onmogelijk. Toen ik voor de zoveelste keer pas laat zag dat ik de aankomende bus moest hebben was het al te laat om er nog mijn hand voor op te steken. De buschauffeur reed door."

Werkwijze

Het 'buslijnbordje' is een ringbandje op A5 formaat waar 3 rijen van 10 geplastificeerde kaarten met de cijfers 0 tot en met 9 aan vast zitten gehecht. Hiermee kan elk lijnnummer worden gemaakt. Ook zijn de kaarten voorzien van braillecijfers voor mensen die niet kunnen zien.

Het bordje is inmiddels in samenwerking met Keolis Nederland en de CBB (Christelijke Bibliotheek voor Blinden en Slechtzienden) in productie genomen en is voor 10 euro exclusief verzendkosten te bestellen via de website van Keolis Nederland.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.