Klik om te vergrotenFoto's door: Stad & Natuur


[Foto's] 300 bomen geplant in kader van Boomfeestdag
Laatste update: woensdag 14 maart 2018 - 16:35 uurKinderen van basisschool De Watertuin hebben woensdag in totaal zo'n 300 nieuwe bomen gepland in het nieuwste stadsdeel Oosterwold in het kader van de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Dit deden zij samen met wetouder Frits Huis en vertegenwoordigers van Rijkswaterstaat, Parkway 6, Provincie Flevoland, Staatsbosbeheer, gemeente Almere, Stad & Natuur, Floriade en Stichting Voedselbos Nederland.

De locatie om de bomen te planten werd aangewezen door de provincie Flevoland. "Daar waar elders natuur moest wijken voor andere bestemmingen, compenseren we dat hier", aldus een woordvoerder.

In de loop van jaren zal er een uitgestrekt gebied met eetbaar bos, speelnatuur en aantrekkelijke fiets- en wandelmogelijkheden zijn op de locatie waar de nieuwe bomen zijn geplant. Naar verwachting zal het nieuwe natuurgebied in Oosterwold in totaal de grootte hebben van ongeveer 150 voetbalvelden bij elkaar.

Foto's

-

-


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.