Klik om te vergroten
Foto: Google Maps


Pand van voormalig discotheek Eindelijk! in Almere Stad wordt gesloopt
Laatste update: woensdag 04 april 2018 - 11:58 uurHet pand aan het Festivalplein in Almere Stad wat vooral bekend was als discotheek Eindelijk! en Club 2Venue wordt gesloopt. Dat meldt het college van B&W in een brief.

Volgens het college is dit het gevolg van beëindiging van de huur nadat de voormalig eigenaar van beide uitgaansgelegenheden sinds 2014 een forse betalingsachterstand had gecreëerd.

In 2014 maakte de eigenaar kenbaar dat zowel zijn bedrijf als klanten overlast ondervonden van drugsdealers op het naastgelegen basketbalveldje. Nadat de gemeente maatregelen had genomen, bleef betaling uit. 

Gerechtelijke procedure

Via een gerechtelijke procedure is de gemeente in het gelijk gesteld dat de eigenaar de huurovereenkomst diende na te komen, maar ook toen bleef betaling uit. De gemeente legde vervolgens beslag op de inboedel van de discotheek welke in januari dit jaar is geveild. "Na uitkering van de diverse bedragen uit de beslagen is nog immer sprake van een forse achterstand", aldus het college.

Omdat de eigenaar niet overgaat tot betaling van enig bedrag van de achterstand en het college geen vertrouwen heeft in een betaling van de achterstand is er besloten om de huurovereenkomst te beëindigen. 

De eigenaar verklaarde de achterstand alleen te kunnen voldoen wanneer de locatie zou worden overgenomen door een derde partij - dit heeft het college overwogen maar toch is er besloten om geen nieuwe verplichting en bijbehorende risico's met betrekking tot de locatie aan te gaan.

'Almere Next Lexel'

Het besluit om geen nieuwe verplichting aan te gaan is mede ingegeven omdat de discotheek op het Festivalplein niet past binnen de pleinenvisie 'Almere Next Level' uit 2012: in deze visie is gekozen voor geconcentreerde horeca op de horeca in Almere Centrum. 

Het pand zal binnenkort worden gesloopt waarna het gebied zal worden geëgaliseerd en ingezaaid met gras.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.