Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie starten formatie

VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie starten formatie

De beste hotels, de beste deals!
Ontdek vakantie in eigen land of in de buurlandjes, het scherpst geprijst via Hotels.nl! Waar ga jij heen deze zomer?

Meer informatie

De VVD is samen met de partijen PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie begonnen aan de start van een formatie. Dat meldt de partij woensdagochtend.

Op 22 maart is op verzoek van de VVD, ex-minister Ard van der Steur aan de slag gegaan als informateur om het proces te begeleiden richting de vorming van een coalitieakoord en een nieuw college van B&W in Almere.

In zijn verslag adviseert Van der Steur dat de VVD, PvdA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie als eerste zouden moeten proberen een stabiele coalitie te formeren.

Gesprekken

"Van der Steur heeft de afgelopen twee weken met alle politieke partijen in de gemeenteraad van Almere gesprekken gevoerd. Na een eerste ronde is, op advies van de informateur, een tweede ronde gesprekken gevoerd met een aantal van deze partijen", aldus de VVD. 

Op basis van deze gesprekken heeft de Van der Steur woensdagochtend verslag uitgebracht over de uitkomst van de door hem gevoerde gesprekken. In zijn verslag adviseert de heer van der Steur dat de VVD, PvdA, D66, GroenLinks en de ChristenUnie als eerste zouden moeten proberen een stabiele coalitie te formeren.

Meer wethouders

Volgens Van der Steur zouden een aantal partijen hebben aangegeven 5 wethouders onvoldoende te vinden om een stad van meer dan 200.000 inwoners te besturen - in dat kader wordt door meerdere partijen 6 en door één partij 7 wethouders genoemd.

Op dit moment kent Almere in totaal 5 wethouders: René Peeters (jeugd, maatschappelijke ontwikkeling, onderwijs en sport), Tjeerd Herrema (ruimte, wonen en wijken), Mark Pol (financiën, economische ontwikkeling, vastgoed en bedrijfsvoering), Frits Huis (openbare ruimte, cultuur en milieu) en Froukje de Jonge (participatie, Werk en Inkomen).

Lees hier het volledige verslag van Ard van der Steur.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 26.309
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 13.9 ℃
Voelt als 13.3 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.9 ℃ (23.19 uur)
Hoogst 18.1 ℃ (10.52 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog