Partij voor de Dieren verbaasd en teleurgesteld over advies formateur Van der Steur
❤️ Steun Almere Nieuws - klik hier! ❤️
Klik om te vergroten


Partij voor de Dieren verbaasd en teleurgesteld over advies formateur Van der Steur
Laatste update: woensdag 04 april 2018 - 16:37 uurDe Partij voor de Dieren heeft woensdag met verbazing en teleurstelling kennisgenomen van het door Van der Steur uitgebrachte advies om te gaan formeren met VVD, PvdA, D66, GroenLinks en ChristenUnie

"Wij hebben nimmer een verklaring gekregen waarom onze fractie al direct na de eerste verkennende ronde was afgevallen. Lettende op de verkiezingsuitslag, de winst van 'groen' en het palet van partijen wat nu voorligt denken wij dat een groene coalitie zeker mogelijk was geweest", vertelt Leonie Vestering (fractievoorzitter PvdD).

De partij deed dit jaar voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Almere en wist 3 zetels te bemachtigen.

Gemiste kans

De Partij voor de Dieren vindt het een gemiste kans dat de partij niet betrokken wordt bij de formatie voor een nieuwe coalitie.

"Wij vrezen dat de nieuwe coalitie, met wat kleine aanpassingen, op bestaande voet verder zal gaan met het voorop stellen van de korte termijn economische belangen in plaats van de lange termijn belangen van alle inwoners van Almere, mens en dier en de toekomstige generaties", aldus Vestering.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Een financiële bijdrage naar keuze (klik hier voor meer info, dank! ❤️) is een vorm van waardering, maar dit artikel delen ook! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.