Klik om te vergroten
Foto door: Rijkswaterstaat


Verbreding A6 bij Almere een jaar eerder klaar
Laatste update: zaterdag 07 april 2018 - 12:52 uurHet werk aan de verbreding van de snelweg A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost wordt een jaar eerder opgeleverd, dat meldt Rijkswaterstaat. Eind dit jaar al kunnen weggebruikers over de nieuwe A6 richting Lelystad rijden.

Naar verwachting kunnen automobilisten medio 2019 ook gebruik maken van de verbreding richting Amsterdam, "Hierdoor zal de filezwaarte op dit stuk snelweg ook eerder afnemen dan verwacht", aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

De versnelling wordt mogelijk gemaakt door een combinatie van eerder beginnen met voorbereidende werkzaamheden, een efficiëntere werkwijze en een goede samenwerking tussen Rijkswaterstaat, aannemerscombinatie Parkway6, gemeente Almere en provincie Flevoland.

Verkeershinder

"Om klaar te zijn voor de groei van Almere hebben we met het ministerie goede afspraken gemaakt over onze bereikbaarheid. Daarbij springt de verbreding van de A6 er duidelijk uit. Er wordt dagelijks gewerkt aan de A6 en het ziet er indrukwekkend uit", vertelt burgemeester Weerwind.

 Volgens Weerwind wordt er door de gemeente en Rijkswaterstaat geprobeerd om de hinder voor weggebruikers zo veel mogelijk te beperken en hier goede informatie over te geven: "De komende periode zullen we in en om Almere verkeershinder ervaren, maar het goede nieuws is, dat dit ook tot een versnelling leidt, zodat Almere eerder dan verwacht uitstekend bereikbaar is."

Twee fases

De vernieuwde A6 wordt in twee fases in gebruik genomen. Eind 2018 is de verbreding in de richting van Lelystad gereed. In de zomer van 2019 wordt de verbreding in de richting van Amsterdam opgeleverd.

"Voor het zover is moet er nog veel werk worden verricht en dat brengt onvermijdelijk ook hinder met zich mee", aldus de woordvoerder van Rijkswaterstaat. Zo is sinds vrijdagavond de Waterlandseweg tien dagen afgesloten en zal de A6 in het weekend van 20 tot 23 april op een stuk geheel afgesloten zijn en vindt er in de zomer een grote verkeerswissel plaats.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.