Klik om te vergroten


Cafe Het Steegje viert 5-jarig bestaan
Laatste update: maandag 09 april 2018 - 22:47 uurOp vrijdag 20 april viert Café Het Steegje in Almere Buiten haar 5-jarig bestaan, met een bomvol programma bestaande uit vele artiesten, hapjes en drankjes belooft het een knallend feest te worden om te proosten op het jubileum.

Uitbaters van het café Ruud en Yolanda kijken met veel plezier terug op de vijf jaren en kijken vol enthousiasme uit naar de jaren die nog komen gaan. 

Ontstaan

"De plannen kwamen toen Café Almere Buiten werd gesloten en hun voormalige bezoekers naar een ander café moesten. Ondanks dat er een alternatief was, werd hun oude stekkie toch gemist", vertelt Yolanda van Het Steegje.

Vervolgens werden er geintjes gemaakt over het openen van een eigen café: "hoe meer wij er over nadachten hoe realistischer het idee werd, wij zagen het wel zitten."

Eind december 2012 kregen Ruud en Yolanda de sleutel waarna het verbouwen kon beginnen. In april 2013 werden de deuren geopend. De naam van het café is afkomstig naar het lange, smalle pand wat kenmerken heeft van een steeg.

Hoogtepunt

Als hoogtepunt ziet Yolanda zat zij daar zelf met Ruud is getrouwd. "Dat zie ik als één van de vele hoogtepunten. Onder onze genodigden waren dan ook een aantal stamgasten", vertelt Yolanda.

Café Het Steegje staat bekend als doorzetters die veel activiteiten organiseren: "Ook de gehaktbal van Ruud is erg bekend. Iedereen die hier over de vloer komt accepteert elkaar. Oud, jong, klein groot, het maakt niet uit. Er wordt leuk met elkaar omgegaan."

Toekomst

In de toekomst hebben Ruud en Yolanda nog verschillende plannen en wensen op hun lijstje staan, zo wordt er een verbouwing gepland waardoor bezoekers ook overdag naar het café kunnen komen om te lunchen.

Ook hopen Ruud en Yolanda dat er meer horecaondernemers bijkomen op het Baltimoreplein: "Alhoewel wij binnenkort ons aanbod zullen uitbreiden waarvan op dit moment de verbouwing wordt gepland, kunnen wij het natuurlijk niet aan om als enige horecazaak gevestigd te zijn op het plein. Hopelijk komen er binnenkort meerdere ondernemers bij."

Jubileumfeest

Het 5-jarig bestaan van Café Het Steegje wordt groots gevierd, met veel zangers en hapjes op vrijdag 20 april vanaf 18.00 uur. Onder andere zijn er optredens van Danny Lit, Marcel Dool, Willeke Schoonewille en DJ Jeroen Hamer.

Klik hier voor meer informatie over de viering van het 5-jarig bestaan »

Bouw van Café Het Steegje begin 2013


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.