Klik om te vergroten


Keolis presenteert 'Floriadebus'
Laatste update: dinsdag 10 april 2018 - 10:27 uurEen bus met een boodschap, zo noemt busmaatschappij Keolis het: één speciale bus met een opvallend en afwijkend ontwerp in aanloop naar de Floriade in 2022, de Growing Green Cities-bus.

"Deze bus is een rijdende boodschap aan Almere en haar bezoekers: de Floriade komt eraan en we gaan steeds duurzamer leven", vertelt een woordvoerder van Keolis.

Duurzaam

In aanloop naar de wereldtuinbouwtentoonstelling is Almere bezig om steeds een stukje groener en duurzamer te worden, voor bussen geldt dat Keolis eerder elektrische bussen inzette in de stad.

Opdrachtgever voor de speciale bus is de gemeente Almere, tijdens de presentatie van het ontwerp werd er een uitstapje op touw gezet waarbij ervaren werd wat er komt kijken om met een elektrische bus een dienstregeling te rijden.

Tijdens de rondleiding zijn de laadfaciliteiten op de allGo-vestiging in Almere Buiten geïnspecteerd.

Ambities

"Ik heb de bus al een paar keer zien rijden", vertelt wethouder Tjeerd Herrema. "Hij valt op, je kijkt toch eens extra. Ze zijn ook nog eens heel stil."

Herrema zegt blij te zijn dat elektrische stadsbussen nu ook in Almere worden ingezet: "Dat past bij onze ambities om als gemeente groen en gezond te zijn. En deze speciale Growing Green Cities-bus is extra leuk in aanloop naar de Floriade in 2022."

Het idee voor een bus met een duurzaam thema stamt uit het aanbod dat Keolis tijdens de openbare aanbesteding heeft gedaan. De gemeente Almere heeft vervolgens het ontwerp verzorgd. Voor wie de bus zelf eens wil bewonderen kan het beste instappen op lijn M7 waar de bus regelmatig op wordt ingezet.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.