Klik om te vergroten


Politie zoekt getuigen van gevaarlijk rijgedrag op A6
Laatste update: donderdag 12 april 2018 - 15:48 uurDe politie is opzoek naar getuigen van gevaarlijk rijgedrag door een witte Mercedes op de A6 bij Almere. Op een video die onder de aandacht is gekomen bij de politie is onder meer te zien hoe de bestuurder met hoge snelheden over de A6 rijdt.

De bestuurder van de auto is inmiddels als verdachte gehoord, het betreft een 20-jarige man uit Almere. In de video rijdt de verdachte vanaf de A1 over de A6 richting Almere Poort waarbij hij een snelheid bereikt van meer dan 240 kilometer per uur.

"Naast dat dit meer dan 100 kilometer per uur boven de toegestane snelheid is, zorgt het ook voor gevaarlijke situaties voor andere weggebruikers", aldus de politie.

Getuigenoproep

Om vast te stellen wanneer dit rijgedrag precies heeft plaatsgevonden (vermoedelijk ergens in februari), is de politie opzoek naar getuigen.

De politie zoekt specifiek naar de bestuurder van een oud model Subura Impreza, die vlak voor de splitsing met de afslag Almere Centrum/Muziekwijk werd ingehaald door de snelheidsduivel.

Aan de specifieke getuige en andere getuigen wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.