Klik om te vergrotenFoto door: Wikimedia Commons/GerardM

Betonblokken geplaatst bij toegangswegen naar Oostvaardersplassen
Laatste update: vrijdag 13 april 2018 - 08:02 uur


Op toegangswegen naar de Oostvaardersplassen heeft Staatsbosbeheer betonblokken laten plaatsen, vanwege aangekondigde acties welke komend weekend gepland staan waarbij eerder werd gesproken over het illegaal weghalen van dieren middels paardentrailers.

De acties zijn afkomstig van een groep activisten, welke zich al enige tijd bezig houden met de Oostvaardersplassen. Bij vorige acties door de groep hield de politie een aantal personen aan onder andere vanwege het vernielen van een toegangspoort.

Enkele activisten spreken in een besloten Facebookgroep over het desnoods gebruiken van shovels als reactie op de betonblokken. 

Bedreigingen

Onder druk van de groep besloot de provincie om de dieren toch bij te voeren, terwijl onafhankelijke dierenartsen eerder vaststelden dat het huidige beleid op de Oostvaardersplassen goed wordt uitgevoerd.

De onvrede van de groep leidt tot (doods)bedreigingen welke geuit worden aan boswachters in het gebied. Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel of de gedane aangiftes bruikbaar zijn voor strafrechtelijke vervolging.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media!