Klik om te vergroten
Foto door: Wikimedia Commons/GerardM


Betonblokken geplaatst bij toegangswegen naar Oostvaardersplassen
Laatste update: vrijdag 13 april 2018 - 08:02 uurOp toegangswegen naar de Oostvaardersplassen heeft Staatsbosbeheer betonblokken laten plaatsen, vanwege aangekondigde acties welke komend weekend gepland staan waarbij eerder werd gesproken over het illegaal weghalen van dieren middels paardentrailers.

De acties zijn afkomstig van een groep activisten, welke zich al enige tijd bezig houden met de Oostvaardersplassen. Bij vorige acties door de groep hield de politie een aantal personen aan onder andere vanwege het vernielen van een toegangspoort.

Enkele activisten spreken in een besloten Facebookgroep over het desnoods gebruiken van shovels als reactie op de betonblokken. 

Bedreigingen

Onder druk van de groep besloot de provincie om de dieren toch bij te voeren, terwijl onafhankelijke dierenartsen eerder vaststelden dat het huidige beleid op de Oostvaardersplassen goed wordt uitgevoerd.

De onvrede van de groep leidt tot (doods)bedreigingen welke geuit worden aan boswachters in het gebied. Het Openbaar Ministerie onderzoekt momenteel of de gedane aangiftes bruikbaar zijn voor strafrechtelijke vervolging.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Deel dit artikel

Het lezen de moeite waard? Deel dit artikel dan via social media! Onze dank is groot. 😊

Max Joling

24-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft op Almere Nieuws maar periodiek ook eens een column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Onderwerpen zijn dan zaken in Almere, een andere keer weer over totaal iets anders.